Over DGBScan

De Dutch Green Building Scan is een laagdrempelige methode om binnen zeer korte tijd inzicht te krijgen in de duurzame prestaties van uw gebouw. De scan beoordeelt uw gebouw op maar liefst negen verschillende duurzaamheidsonderwerpen, zoals gezondheid, energie en materiaalgebruik. U ontvangt daarna een zogenaamde indicatieve score.
De uitkomsten kunt u gebruiken om de operationele kosten van uw gebouw terug te brengen en de duurzaamheidprestaties te verbeteren. Dit verhoogt de marktwaarde van het gebouw, daarnaast is een duurzaam gebouw een prettiger en gezonder gebouw. De scan is gebaseerd op de nieuwste versie(2016) van het bekende keurmerk BREEAM-NL In-Use, internationaal hét duurzaamheidskeurmerk voor bestaande gebouwen.

Bent u DGBC Participant?

Na het invullen van de Dutch Green Building Scan kunt u uw gebouw vergelijken met andere gebouwen. U krijgt u een resultatenpagina met daarop uw score vergeleken met:

  • De benchmark van alle gecertificeerde gebouwen
  • Het gemiddelde van alle participanten die de scan hebben ingevuld.
  • Individuele gebouwen

U krijgt daarnaast de mogelijkheid om uw score te exporteren naar PDF.
Tenslotte ontvangt u onder de noemer TIPS en TOPS aanbevelingen op welke onderdelen u het gebouw kunt verbeteren en ziet u op welke gebieden u al goed scoort.

Bent u een anonieme gebruiker?

Na het invullen van de Dutch Green Building Scan kunt u uw gebouw vergelijken met andere gebouwen. Als u uw emailadres achterlaat, kunt u ook uw score opslaan.
Bent u ook benieuwd naar meer mogelijkheden van de Dutch Green Building Scan, informeer dan naar de mogelijkheid om DGBC Participant te worden.

Van indicatief naar nauwkeurig

U heeft na het invullen van de scan een indicatieve score voor uw gebouw. Wilt u een nauwkeurige score? Graag wijzen wij u op de mogelijkheid om met de gratis beschikbare methodiek BREEAM-NL In-Use aan de slag te gaan. Wilt u vervolgens de duurzaamheidsprestaties van uw gebouw onafhankelijk laten beoordelen, dan raden wij u aan om te certificeren. Uw nauwkeurige score wordt dan getoetst door een derde. Hiermee kunt u aan de markt tonen wat uw prestatie is. Meer informatie hierover vindt u hier.

Samen verbeteren

Met deze scan willen wij u kennis laten maken met het brede begrip duurzaamheid. DGBC heeft de ambitie om de Dutch Green Building Scan door zo veel mogelijk gebouweigenaren, beheerders en gebruikers te laten invullen. Door te weten waar we met alle gebouwen staan, kunnen we verbeteren. Door de verzamelde data te combineren met de reeds beschikbare databases (DGBC, Kadaster, RVO, Google) kan kennis worden ontwikkeld en strategisch beleid worden gevoerd.

Ook voor uw klanten?

Wilt u ook meehelpen met het aanjagen van de verduurzaming van de bestaande bouw en bent u DGBC Participant? Binnenkort kunt u deze scan delen met uw klanten. U kunt de ingevulde gegevens analyseren en ontdekken waar in uw klantenkring de opgaven en kansen liggen. Van inzicht naar stappen om te verbeteren. Zo wordt de Nederlandse gebouwde omgeving steeds duurzamer.
Wij informeren u graag over de mogelijkheden. U kunt ons hierover bereiken via 088-5580100 of via info@greenbuildingscan.nl.

Dutch Green Building Council

De Dutch Green Building Scan is een product van de Stichting Dutch Green Building Council (DGBC), de onafhankelijke non-profit netwerkorganisatie die zich inzet om de gebouwde omgeving te verduurzamen. We stimuleren kennisontwikkeling, zorgen voor verbinding tussen participanten, verzorgen opleidingen en organiseren en faciliteren bijeenkomsten en evenementen over actuele duurzaamheidsthema's. Ook beheert en ontwikkelt DGBC het BREEAM-NL duurzaamheidskeurmerk. Dit is nationaal en internationaal hét keurmerk om de duurzame prestaties van gebouwen, sloopprojecten en gebieden te beoordelen.